Bilgi-wiki

Sağlıklı Beslenme Kuralları

cousin | 6/03/2009 | 0 yorum

Sağlıklı beslenmenin ilk başında dikkat etmeniz gerek kilonuza göre yemek yemenizdir. Herşeyden önce dengeli beslenmeli ve kilonuzu sürekli kontrol etmelisiniz. Aşırı kilo sahibi bir kişi iseniz mutlaka rejim yaparak ideal kilo seviyesine inmeye çalışmalısınız. Kilionuz az ise biraz kilo almaya çaba gösterin yeter. Aşırı kilolu obez kişiler önemli bir risk altında olduklarını hiçbir zaman unutmamalıdır.

Kilo alımında en önemli rolü oynayan ürünler yağ ve yağlı ürün yiyecekleridir. Beslenme alışkanlıklarınızdaki yağ oranını en alt seviyeye indirgemelisiniz. Normal şartlarda bir kişi günlük kalori ihtiyacının yüzde 30′unu yağ olarak alır. Günlük kalori ihtiyacının yüzde 30′u 9′a bölerek gram olarak yağ miktarını buluruz. Vücudun günlük kalori ihtiyacı 1800 ise bunun yaklaşık 540 kolarisi yağlardan gelmektedir. Kısacası günlük 60 gr yağ oranı yeterli olacaktır.

Günlük 3 öğün yemeğinizi hiç aksatmadan yemelisiniz. Yemek tabakların tamamını doldurmayınız, sadece yiyebilceğiniz kadar yemek koymanılısınız. Ağır ağır yemek yemeğinizi yiyiniz. Öğünlerin dışında birşeyler yemek isterseniz en iyi tercih meyve olacaktır. Tatlı yemekten mümkün olacağı kadar uzak durunuz.

Bitkisel besinleri, sebze ve meyveleri daima tercih ediniz, haşlanmış ve ızgara yemeklerini yemenizdede herhangi bir zarar yoktur. Yemekler buharda pişirilmeli bunun için yanmaz tava kullanılmalıdır. Hazır besinlerden ve hayvansal ürünlerden mümkün olmadıkça yemeyin.

Kanınızdaki kolesterol oranını ve cinslerini tespit ettirin sürekli takip edin. Unutmayınki sağlıklı beslenme kuralları yaşantınızı etkileyen en önemli faktördür. Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmek gerekir.

Category: , , , , , ,

0 yorum