Bilgi-wiki

Ağız kokusu

cousin | 6/03/2009 | 0 yorum

Birçok nedenleri bulunan ağız kokusu genellikle kişilerin kendisi tarafından hissedilmez. Karşısındaki kişi veya kişiler ağız kokusunu hemen fark edebilir. Eşler, arkadaşlar arasında ağız kokusu ciddi soğukluklara yol açabilir ve sebepleri kesinlikle araştırımalıdır, Ağız kokusunun tedavisi yöntemlerine başvurulmalıdır. Ağız kokusu en başta yediğiniz yiyecekler ile ağız temizliği arasında olduğu gibi bir rahatsızlığında habercisi olabilir.

Ağız kokularına neden olabilecek hususlar

- Soğan
- Sarımsak
- Yağlı gıdalar
- Turşu
- Sigara
- Alkol
- Protez

Bunların dışında en çok rastlanınan ve bilinen yemekten sonra dişlerinin fırçalanmaması başlıca ağız kokusu sebepleridir.

Diş ve diş eti rahatsızlığı, bademcik iltihaplaması, aft hastalıkları, arjin olması, akut romatizma rahatsızlığı, kronik sinüzit hastalığı, ağız boğaz ve burun tümürü, karaciğer yetmezliği, akciğer iltihaplanması, karaciğer sirozu ile karaciğer iç kanaması gibi rahatsızlıklarada bağlı ağız kokuları meydana gelmektedir.

Dikkat etmeniz gerekenler sadece diş temizliğine önem vermeniz ve ağız kokusu yapacak yiyecekleri özel günlerde ağız kokunuzu hissettirmezsiniz. Ağzınızdaki kokuları geçirmek için sprey, gargaralara ihtiyacınız yoktur. Soğan ve sarımsak ağız kokusu yapan etkilerin başında gelir alkol ve sigara bunların arkadasından bu tür koku yapıcı yiyecek ve içeceklerden sakının ve ağız ve diş eti temizliğine özen gösterin. Hala ağzım kokuyor diyorsanız o zaman uzman hekimlere gitmeli ve muayene olmanız gerekmektir.

Category: , , ,

0 yorum