Bilgi-wiki

Diş beyazlatma yöntemleri

cousin | 6/03/2009 | 0 yorum

Diş minesi ile dentinde meydana gelen renkleri temizleme ve ağartma işlemine diş beyazlatma denir. Diş beyazlatma sistemi kişinin istekleri doğrultusunda özel olarak hazırlanan diş plağı içerisine koyulan jel’in gece uyumadan önce dişine uygulamasından oluşur.

Diş reklenme nedenleri

1- Yaşlılık
2- Kahve
3- Çay
4- Kola
5- Sigara
6- Çarpma
7- Bazı antibiyotik ilaçlar
8- Fazla florid kullanımı
9- Sinir dejenerasyonu
10- Eski diş kaplamaları

Diş beyazlatma yöntemlerini kimler uygulayabilir ?

Diş beyazlatma uygulamasını hamile olan kişiler ve loğusalar dışında bütün herkez uygulayabilir. Bunun için tabiki ilk olarak diş doktoruna gitmeniz gerekir. Diş muayenesi ile birlikte diş beyazlatma işleminin uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecektir. Diş beyazlatma işlemi sayesinde sağlıklı gülüşler ve tedavi gerektirmeyen dişlere sahip olacaksınız. Bembeyaz ve parlak dişlerin sahibi olmak isteyen herkezin tercihi diş beyazlatma işlemi olmuştur.

Diş beyazlatma işlemi ne kadar güvenlidir ?

Araştırmalar doğrultusunda diş doktoru gözetimi altında yapılan uygulamalar dişler için ve diş etleri için herhangi bir zarar teşgil etmemektedir.

Diş beyazlatma jel’i nasıl bir etki gösterir ve nasıl dişleri beyazlatır ?

Jel kişinin ağzına göre özel olarak tasarlanır ve ince bir diş plağı içerisine koyulur. Jelin içerisinde bulunan aktif maddeler ayrışarak oksijen açığa çıkar, diş minesi ile diş dentine girerek diş lekelerinin bulunduğu kısımlar ağartırlar. Dişin yapısında herhangi bir değişiklik olmaz sadece lekeler temizlenir ve dişlerin rengi açılır.

Diş bakımı her kişinin uygulaması gereken bir uygulamadır. Diş sağlığı çok önemlidir. Sağlıksız dişler hoş görünmez ve büyük sancılara neden olabilir. Bunun için dişlerimizin temizliğine önem vermeli düzenli olarak diş fırçalama işleminide uygulamalıyız.

Category: , , , ,

0 yorum