Bilgi-wiki

www.ekiwi.de için Page Rank Değeri
3 / 10
Pagerank Değerinizin Açıklaması:Orta derecede bir Google PageRank değerine sahipsiniz. Sayfanız bir çok kullanıcı tarafından bilinmekte ve istikrarlı görülmektedir.

www.ekiwi.de
www.arabolme.com için Page Rank Değeri
2 / 10
Pagerank Değerinizin Açıklaması:Google PageRank değeriniz yok ya da çok düşük. Sitenizin pagerank değerini artırmak için bir çok sitede linkinizi yayınlatmanız gereklidir.

www.arabolme.com
www.hediyefabrikasi.com için Page Rank Değeri
3 / 10
Pagerank Değerinizin Açıklaması:Orta derecede bir Google PageRank değerine sahipsiniz. Sayfanız bir çok kullanıcı tarafından bilinmekte ve istikrarlı görülmektedir.

www.hediyefabrikasi.com
www.gencscity.net için Page Rank Değeri
1 / 10
Pagerank Değerinizin Açıklaması:Google PageRank değeriniz yok ya da çok düşük. Sitenizin pagerank değerini artırmak için bir çok sitede linkinizi yayınlatmanız gereklidir.

www.gencscity.net
www.komikti.com için Page Rank Değeri
2 / 10
Pagerank Değerinizin Açıklaması:Google PageRank değeriniz yok ya da çok düşük. Sitenizin pagerank değerini artırmak için bir çok sitede linkinizi yayınlatmanız gereklidir.

www.komikti.com
http://www.forumju.com/ için Page Rank Değeri
2 / 10
Pagerank Değerinizin Açıklaması:Google PageRank değeriniz yok ya da çok düşük. Sitenizin pagerank değerini artırmak için bir çok sitede linkinizi yayınlatmanız gereklidir.

www.forumju.com
Vücudun kalın bağırsak organının bir çıkıntısı gibi körbarsak alt kısımına tutunan ve serbets olan diğer ucu çıkmaz halde sonlanan solucan biçimindeki barsak çıkıntısına apandist denir. Bu çıkıntının uzunluğu 7 cm ile 12 cm arasında değişmektedir.

Baştan sona uzunluğunun içerisinde bir boşluk vardır ve bu boşluk körbarsak ile birleşir ve çok iltihaplanma ihtimali vardır. Apandistin iltihaplanması olayına apandisit adı verilir. Apandist rahatsızlığı genel olarak 10 - 30 yaşları arasında görülmektedir.

Apandist belirtileri

- Yüksek ateş
- Nabızda çabukluk
- Miğde bulantısı
- Kusma
- Göbek zehirlenmesi
- Miğde zehirlenmesi

Apandistin iltihaplanmasıyla ortaya çıkan apandist rahatsızlığı hastayı ölüme bile götürebilceğinden, üzerine düşülmesi gerekilen bir hastalıktır. Kesin tedavi çözümü olarak amliyat ile apansiti almak olarak gösterebiliriz.
Diş minesi ile dentinde meydana gelen renkleri temizleme ve ağartma işlemine diş beyazlatma denir. Diş beyazlatma sistemi kişinin istekleri doğrultusunda özel olarak hazırlanan diş plağı içerisine koyulan jel’in gece uyumadan önce dişine uygulamasından oluşur.

Diş reklenme nedenleri

1- Yaşlılık
2- Kahve
3- Çay
4- Kola
5- Sigara
6- Çarpma
7- Bazı antibiyotik ilaçlar
8- Fazla florid kullanımı
9- Sinir dejenerasyonu
10- Eski diş kaplamaları

Diş beyazlatma yöntemlerini kimler uygulayabilir ?

Diş beyazlatma uygulamasını hamile olan kişiler ve loğusalar dışında bütün herkez uygulayabilir. Bunun için tabiki ilk olarak diş doktoruna gitmeniz gerekir. Diş muayenesi ile birlikte diş beyazlatma işleminin uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecektir. Diş beyazlatma işlemi sayesinde sağlıklı gülüşler ve tedavi gerektirmeyen dişlere sahip olacaksınız. Bembeyaz ve parlak dişlerin sahibi olmak isteyen herkezin tercihi diş beyazlatma işlemi olmuştur.

Diş beyazlatma işlemi ne kadar güvenlidir ?

Araştırmalar doğrultusunda diş doktoru gözetimi altında yapılan uygulamalar dişler için ve diş etleri için herhangi bir zarar teşgil etmemektedir.

Diş beyazlatma jel’i nasıl bir etki gösterir ve nasıl dişleri beyazlatır ?

Jel kişinin ağzına göre özel olarak tasarlanır ve ince bir diş plağı içerisine koyulur. Jelin içerisinde bulunan aktif maddeler ayrışarak oksijen açığa çıkar, diş minesi ile diş dentine girerek diş lekelerinin bulunduğu kısımlar ağartırlar. Dişin yapısında herhangi bir değişiklik olmaz sadece lekeler temizlenir ve dişlerin rengi açılır.

Diş bakımı her kişinin uygulaması gereken bir uygulamadır. Diş sağlığı çok önemlidir. Sağlıksız dişler hoş görünmez ve büyük sancılara neden olabilir. Bunun için dişlerimizin temizliğine önem vermeli düzenli olarak diş fırçalama işleminide uygulamalıyız.
Erkeklerde sıklıkla rastlanan bir sağlık sorunu saç dökülmesidir. Bazı erkekler sürekli kellik sorunu öle mücadele içerisindedir. Bunun yanında gelişen tıp alanındaki faaliyetler kellik sorunu önyecek ve saç dökülmesini azaltacak bitkisel ve doğal yöntemler geliştirilmiştir.

Erkeklerde saç dökülmesi ortalama olarak 22 yaşından sonra başlamaktadır. Uzmanlara göre erkeklerde saç dükülmesinin nerdenkerinden biri olarak cinsiyet gösteriliyor. Yani erkeklerde saç dökülmesi bayanlara göre daha fazla olmaktadır. Bir başka en büyük etken ise stres olarak bilinmektedir. Günümüzde gelişen olaylar karşısında sinir ve stresin üstesinden nasıl geleceğimiz ise bir başka merak konusu.

Bilmemiz gerek bir başka husus erkeklerde saö dökülmesi tedavilerinin üzerinde yoğun bir çalışma ve bununla birlikte gelen büyük gelişmeleder vardır. Birçok ilaç firması erkeklarde saç dökülmesi üzerinde çeşitli ilaçlar piyasaya sunmaktadırlar. Tavsiye olarak erkeklerde saç dökülmesi önleyi faktörlerden doğal ve bitkisel ürünler tercih edilmelidir.

Bunların dışında saç dökülmesini engelleyemediyseniz ve kellik problemi ile karşı karşıyasanız bunun son çözümü olarak en etkili seçim saç ekimi olacaktır. Genetik saç dökülmesi en büyük ve sıklık gösteren erkeklerde saç dökülmesi nedenlerindendir. Saç ekimi bunlara karşı geliştirilmiş çözümdür. Saç ekimi hakkında bilim ve tıp arasında yapılan çalışmalar teknoloji ile birlikte gelişerek yeni yöntemler ve etkili çözümler ortaya çıkarılmıştır. Lazer sayesinde yapılan saç ekim işlemi acı vermez ve uzun yıllar boyunca kullanabilceğiniz bir saçınız olur.

Lazer saç ekimi işlemini yaptırmak herkeze uygun olmayabilir. Çünkü pahalı bir işlevdir, bunun yerine doğal ve bitkisel ürünleri saç dökülmesi için kullanmanız önerilir.
Birçok nedenleri bulunan ağız kokusu genellikle kişilerin kendisi tarafından hissedilmez. Karşısındaki kişi veya kişiler ağız kokusunu hemen fark edebilir. Eşler, arkadaşlar arasında ağız kokusu ciddi soğukluklara yol açabilir ve sebepleri kesinlikle araştırımalıdır, Ağız kokusunun tedavisi yöntemlerine başvurulmalıdır. Ağız kokusu en başta yediğiniz yiyecekler ile ağız temizliği arasında olduğu gibi bir rahatsızlığında habercisi olabilir.

Ağız kokularına neden olabilecek hususlar

- Soğan
- Sarımsak
- Yağlı gıdalar
- Turşu
- Sigara
- Alkol
- Protez

Bunların dışında en çok rastlanınan ve bilinen yemekten sonra dişlerinin fırçalanmaması başlıca ağız kokusu sebepleridir.

Diş ve diş eti rahatsızlığı, bademcik iltihaplaması, aft hastalıkları, arjin olması, akut romatizma rahatsızlığı, kronik sinüzit hastalığı, ağız boğaz ve burun tümürü, karaciğer yetmezliği, akciğer iltihaplanması, karaciğer sirozu ile karaciğer iç kanaması gibi rahatsızlıklarada bağlı ağız kokuları meydana gelmektedir.

Dikkat etmeniz gerekenler sadece diş temizliğine önem vermeniz ve ağız kokusu yapacak yiyecekleri özel günlerde ağız kokunuzu hissettirmezsiniz. Ağzınızdaki kokuları geçirmek için sprey, gargaralara ihtiyacınız yoktur. Soğan ve sarımsak ağız kokusu yapan etkilerin başında gelir alkol ve sigara bunların arkadasından bu tür koku yapıcı yiyecek ve içeceklerden sakının ve ağız ve diş eti temizliğine özen gösterin. Hala ağzım kokuyor diyorsanız o zaman uzman hekimlere gitmeli ve muayene olmanız gerekmektir.
Sağlıklı beslenmenin ilk başında dikkat etmeniz gerek kilonuza göre yemek yemenizdir. Herşeyden önce dengeli beslenmeli ve kilonuzu sürekli kontrol etmelisiniz. Aşırı kilo sahibi bir kişi iseniz mutlaka rejim yaparak ideal kilo seviyesine inmeye çalışmalısınız. Kilionuz az ise biraz kilo almaya çaba gösterin yeter. Aşırı kilolu obez kişiler önemli bir risk altında olduklarını hiçbir zaman unutmamalıdır.

Kilo alımında en önemli rolü oynayan ürünler yağ ve yağlı ürün yiyecekleridir. Beslenme alışkanlıklarınızdaki yağ oranını en alt seviyeye indirgemelisiniz. Normal şartlarda bir kişi günlük kalori ihtiyacının yüzde 30′unu yağ olarak alır. Günlük kalori ihtiyacının yüzde 30′u 9′a bölerek gram olarak yağ miktarını buluruz. Vücudun günlük kalori ihtiyacı 1800 ise bunun yaklaşık 540 kolarisi yağlardan gelmektedir. Kısacası günlük 60 gr yağ oranı yeterli olacaktır.

Günlük 3 öğün yemeğinizi hiç aksatmadan yemelisiniz. Yemek tabakların tamamını doldurmayınız, sadece yiyebilceğiniz kadar yemek koymanılısınız. Ağır ağır yemek yemeğinizi yiyiniz. Öğünlerin dışında birşeyler yemek isterseniz en iyi tercih meyve olacaktır. Tatlı yemekten mümkün olacağı kadar uzak durunuz.

Bitkisel besinleri, sebze ve meyveleri daima tercih ediniz, haşlanmış ve ızgara yemeklerini yemenizdede herhangi bir zarar yoktur. Yemekler buharda pişirilmeli bunun için yanmaz tava kullanılmalıdır. Hazır besinlerden ve hayvansal ürünlerden mümkün olmadıkça yemeyin.

Kanınızdaki kolesterol oranını ve cinslerini tespit ettirin sürekli takip edin. Unutmayınki sağlıklı beslenme kuralları yaşantınızı etkileyen en önemli faktördür. Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmek gerekir.
Prefabrik ve hafif çelik yapılar yaşantınıza girdiğinden itibaren inşaat sektöründe önceden bildiğiniz bütün hususları unutun. Betonarme evleri, ahşap evleri, duvarları, tuğlaları, tahtaları, demirleri ve bunlar gibi ağırlık yapacak malzemeleri herşeyi bıraktın bir kenera. Dünya’daki birçok ülkede kullanılan prefabrik ve hafif çelik yapılar, özellikle depreme çok dayanıklı olmasından dolayı talep görmektedir.

Prefabrik ve hafif çelik yapılar istenildiği kadar katlı olarak tasarlanabilmektedir. İster tek katlı ister çok katlı kullanılabilmektedir, bunun yanında endüstriyel yapılarda dünya çapında bilinen ünlü Dietrich Metalframing - USA sistemi ile en son teknoloji uygulanmaktadır.

Yapımında kullanılan malzemeler ile prefabrik ve hafif çelik yapılar betonarma evler, ahşap evlere göre çok farklılık gösterir. Hem dış görünümü hem sağlamlığı ile en iyi şekilde özelliklerini yansıtmaktadır.
Dağcılık, dağlarda yürüyüş ve kamp kurmanın yanı sıra tırmanma sporunu da kapsayan bir doğa sporudur.

18.-19. yüzyılda Avrupalı (İngiliz ve Fransızlar başta olmak üzere) zenginlerin boş zamanlarını değerlendirme ve hayatlarının rutinlerini yeni maceralarla süsleme arayışı neticisinde bir spor sayılmaya başlanan dağcılık, 20.yüzyılın başında diğer ulusların da ilgisini çekmeyi başarmıştır. Uluslararası bir spor haline gelmesi ise, 1931 yılında, merkezi Cenevre'de olan Uluslararası Dağcılar Birliği (UIAA)'nin kurulmasıyla mümkün olmuştur. İzleyen yıllarda, belirli teknik ve emniyet yöntemlerinin geliştirilmesine paralel olarak kendine özgü disiplini ve ilkeleri olan bir spor haline dönüşen dağcılık, birçok doğa sporunun da önünü açmıştır.

Günümüzde en çok rağbet gören doğa sporlarından biri olsa da, bu spora eklenebilecek yeniliklerin azalması, yeni neslin yeni doğa sporlarına daha fazla ilgi duyması ya da bu tür sporlara yönelmesi nedeniyle, 20. yüzyılın başındaki popülaritesini kaybetmeye başlamıştır.

Türkiye'deyse dağcılık, üniversite klüpleri ve Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) bünyesinde canlılığını korumaktadır.

Dağcılık Stilleri
Alpin Stil
Dağcılar kayalar ve buzlar üzerinde.Hafifliğin ve hızın ön plana çıktığı ve aynı zamanda teknik tırmanış içeren dağcılık sporunun esas ruhunu temsil eden tırmanış sitilidir. Ana ve ara kamp yoktur. Hızlı ve hafif olmak için tek kamp noktasından hareket edilir. 'Temiz tırmanış' diye tabir edilen ve tırmanış sonrası rotayı değiştirmeyen 'doğal' yöntemler kullanılır.

Yapay yöntemlerden tamamen uzak olan bu tırmanış stilinde tırmanıcılar bütün zorluklar ve risklerle kendi başlarına başa çıkarlar. Temelindeki bu yöntemlerden dolayı 'macera ruhu' ile beslenir.


Trekking ve hiking
Türkçede Dağ veya doğa yürüyüşü olarak kullanılmasına karşılık dağ ve doğa yürüyüşünün tam karşılığı HIKING dir. Günü birlik olarak yapılır ve kamplı konaklama içermez. Eğer bu aktivite kamplı olacaksa adı Trekking olur.


Ekspedition
BGC. Uzun zaman gerektiren ve tırmaılan yükseklik bakımından vücudun klimaya uyum sağlayabilmesine olanak sağlamak amacı ile bol miktarda iniş çıkış içeren Yüksek İrtifa Tırmanışı'nın ingilizce adıdır. Tırmanıcılar zirveye çıkana kadar kendi kamp yüklerini bir üst kampa taşırlarken birden fazla gitgel yaptıkları faaliyettir.


Ferrata
Kayaya sabitlenmiş metal merdivenleri kullanarak tırmanma stilidir. sakın denemeyinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..........................


Sportif tırmanış (Sport climbing) [değiştir]Genellikle kaya üzerinde ya da yapay duvarlarda kullanılan tırmanma stilidir. Kendi içinde dört ana kısma ayrılır.





Kaya Tırmanışı [değiştir]Önceleri dağcılığın bir kolu olarak tanınan kaya tırmanışı, uzun süredir rüştünü ispatlamış, bağımsız bir spor dalı. Bu spora, doğayla baş başa, fit ve sağlıklı kalmak, biraz da adrenalini damarlarında hissetmek için başlayanlara gore, tırmanmanın kısa süre sonra bir tutku halini alır.

Doğayla iç içe olmaktan, trekking gibi sporlardan hoşlanıyorsanız kendinizi biraz zorlamak için kaya tırmanışı iyi bir seçenek olabilir. Her ne kadar ekstrem bir spor olarak kabul edilse de gözünüz korkmasın. Kaya tırmanışı, heyecan duygusunun veriyor, stratejik karar verme yeteneğinizi geliştiriyor. Denge, estetik, esneklik ve gücü bir araya getiren bu sporda doğaya rağmen değil, ona uyum sağlayarak ilerleniyor. Fiziksel güç ve zekayı aynı anda kullanmak gerekiyor. Bir nevi insan kendi kendine meydan okuyor! Kaya tırmanışında, kol ve bacak kasları başta olmak üzere, vücudun hemen hemen bütün kasları çalışıyor. Kayaya yaklaşılan pozisyonlar ise karın kaslarına fayda sağlıyor. Doğa ile iç içe olmak ve temiz hava, tabii ki beden ve ruh sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor. Kaya tırmanışı, sportif tırmanış(spor tırmanış) ve geleneksel tırmanış olarak ikiye ayrılıyor. Yeni başlayanlara sportif tırmanış tavsiye edilir.

Yıllardır kaya tırmanışı yapan, Wolftrack Doğa Sporları Merkezi eğitmeni Reşat Nuri Ülger, bu sporun kişinin özgüvenini geliştirmede faydası olduğunu söylüyor. Bir başka kaya tırmanıcısı Tuğba Belkayalı ise, kendini daha özgür hissettiği ve stres attığı için bu sporu yaptığını anlatıyor. Belkayalı'ya göre içinde az da olsa tehlikeyi barındırması bu sporu onun için daha zevkli hale getiriyor.

Geleneksel tırmanış daha onceden konulmus boltlar olmadan sadece yaninizdaki malzemeleri kullanarak tırmanma şeklidir.

Sportif tırmanış önceden yerleştirilmiş boltları takip ederek, üstüne ekspres yerleştirerek rota üzerinden tırmanma şeklidir. Geleneksel tırmanışa göre daha kolay ve daha güvenlidir.


Tanımlar
Bouldering: Özelikle kaya tırmanışına yeni başlayanlar için çok faydalı bir antrenman. Teknik, kuvvet ve dayanıklılık gibi becerilerin geliştirilmesine katkı sağlıyor. Kaya tırmanışı ayakkabısı ve toz torbası kullanılıyor. Yerden fazla yükselmeden(en fazla 2-3 metre), genel olarak yatay hareket ederek, teknik geliştrmeye yarar. Yükselme amaçlı olmadığından genelde güvenlik alınmaz. Tecrübeli tırmanıcılar da antrenman için bouldering yaparlar.
Lider tırmanış: Geleneksel ya da spor tırmanışta dağcının önce ya da önden çıkmasıdır. Lider tırmanan artçıya göre daha riskli tırmanmaktadır. için de önce lider tırmanılıp ip atılır. Lider tırmanıcı ara emniyet noktalarına (örneğin spor tırmanışta boltlara)ekpres takıp burdan ip geçirir. Aralari 2 ila 5 metre olan bir ara emniyet noktasından öbürüne kadar düşme riski vardir. Ancak düşerse bir önceki ara emniyet noktasına kadar düşer.
Top-rope tırmanış Liderin açtığı ve indiği rotadan diğer tırmanıcıların liderin indiği iple yukarı tırmanmasıdır. Yeni öğrenim gören tırmanıcı adaylarının genel olarak tırmanma biçimidir.
Üstten Emniyetli (Top-rope) tırmanış: İpi atılmış bir rota üzerinden spor tırmanış yapılmasıdır. Tırmanış ipi, rotanın tepesindeki istasyondan geçerek tırmanışçıya gider. İpin diğer ucu da emniyet alan kişide bulunur.Tırmanışçı tırmandıkça, ipte oluşan boşluğu emniyetçi alıyor. İpli tırmanışlar içinde en güvenlisidir Top-rope. Top-rope tırmanışta düşülürse ancak ipin esnemesi kadar aşağı inilir. Ancak top-rope tırmanış için önce birisinin lider tırmanış yapıp rotayı "açması" gerekmektedir.

Serbest stil
En çok kullanılan tırmanış türü. Free climbing denilen bu tırmanışta, yükselmek için yapay tekniklere kesinlikle başvurulmuyor. İp ise tırmanan kişiyi, düşüş ihtimaline karşı, tehlikeden korumak için kullanılıyor.


Free-solo [değiştir]Hiçbir emniyet aleti kullanılmadan, kaya tırmanış ayakkabısı ve toz torbasıyla yapılıyor. Free-solo fazlasıyla deneyim gerektiriyor. Zaten bu türde tırmanan sayısı oldukça az. Bu stilde tırmanmak için fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da hazır olmak gerekiyor. Çünkü, yapılan hata çoğunlukla ölümle sonuçlanıyor. Çıplak ayakla da tırmananlar var.


Yapay tırmanış
Yükselmek için çeşitli aletlerden faydalanılarak yapılan tırmanış türü. Yapay tırmanışta, sikke, jumar, hook, ip, merdiven gibi aletler kullanılıyor. Çıkışta, lider tırmanıcının örneğin sikkeye (tutunmak için kayaya çakılan çivi) basması durumuna yapay çıkış adı veriliyor.


Nasıl eğitim alınıyor ?
Kaya tırmanışı eğitimi veren birçok doğa sporu merkezi var. Eğitimin ilk aşaması teorik dersler; Öncelikle, tırmanış teknikleri, stilleri, tırmanış ve iniş istasyonlarının kurulması, top- rope (tırmanış ipi) ve malzemeler hakkında ayrıntılı teorik eğitim alınıyor.

Bir sonraki aşamada uygulamaya geçiliyor. Malzeme takıp çıkartmak, yerden birkaç metre yükselerek yapılan egzersizlerle ip inişi ve top rope tırmanış uygulaması yapılıyor.

En son aşamada lider tırmanışın (eğitim alındıktan sonraki uzmanlaşılan tırmanış) temel bilgileri alınıyor ve tecrübeli bir kaya tırmanışçısıyla beraber uzun rotalarda tırmanışlara başlanıyor.


Uzun duvar tırmanışı
Kaya tırmanma tekniklerini ve emniyet malzemelerini kullanarak bir ip boyundan daha yüksek olan kaya üzerinde yapılan tırmanış şeklidir.


Yapay duvar tırmanışı
Genellikle kapalı alanlarda (bazen açık havada) kimyasal malzemeler kullanılarak yapılan sabit veya ayarlanabilen duvar sistemlerine (genellikle yarışmalara yönelik olarak yapılmış farklı boyutlarda duvarlara) tırmanma etkinliğidir. Yapay duvarlar, farklı biçimlerde ve aralıklarda basamak ve tutamakları içerir.

Yapay duvar tırmanışlarında, duvara dagcılıkta kullanılan teknik malzemelerin yerleştirilmediği "top rope" (üstten emniyetli ip) tekniği de kullanılmaktadır.
Doris (mitoloji), bir deniz tanrıçası olup Nereus ile evlenmiştir. Nereidler oalrak bilinen 50 Nereus Kızları'nın annesi, Okeanos'un kızıdır.
Tamburi Cemil Bey (1871-1916), Türk tambur, yaylı tambur, klasik kemençe, alto kemençe, viyolonsel ve lavta ustası. Çok sayıda bestesi ve taş plak kayıtları vardır.


Hayatı [değiştir]1871 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlk müzik bilgilerini orta okul sıralarında ağabeyi Ahmet Bey ve Kemani Aleksan Bey'den almıştır. Müzik aleti çalmaya karşı ilgisi on yaşlarında keman ve kanun ile başlayan Cemil Bey daha sonra başladığı ve ismi ile bütünleşen tambur sazı ile ustalık derecesine ulaşmıştır. Tamburdan başka, klasik kemençe, lavta ve viyolonsel gibi sazları aynı ustalıkla icra ederek başlıbaşına bir ekol sahibi olmuştur. Müzik aleti çalmakta erişilmez bir mertebeye yükselmiş olan Cemil Bey aynı zamanda iyi bir bestekardır. Yaptığı eserlerle Türk müziği saz icrasına yepyeni ve modern bir tarz ve değişik bir yorum getirerek icracılığın mükemmelleşmesinde en büyük rolü oynamıştır. Özellikle, taş plaklara yapmış olduğu taksim kayıtları makam, üslup ve tavır açısından bir ders niteliği taşımaktadır. 29 Temmuz 1916 da İstanbul'da ölen Cemil Bey sözlü eserlerin yanında birçok saz eseri bestelemiştir. Ayrıca taksimlerinin yanında, pek çok eseri de taş plaklara kaydedilmiştir.

Mezarı Mevlanakapı'da, Merkezefendi mezarlığındadır.

Tamburi Cemil Beyin Çeçen kızı adlı bestesi Yunanistanın Midilli adasında Taxila adı ile bilinmekte olup oyun olarak oynanmaktadır.


Bestelediği Saz Eserleri [değiştir]Ses örneği:
Tamburi Cemil Bey - "Sevk Efza Gazel" (19??)


Golden Horn Kayıtları Volume II adlı albümden alınmıştır. Orjinali taş plak kaydıdır.
Dinlemekte problem mi yaşıyorsunuz? Medya yardımı sayfasına göz atın.
Şedd-i Araban Peşrevi
Ferahfeza Peşrevi
Muhayyer Peşrevi
Mahur Peşrevi
Hicazkâr Peşrevi
Kürdili Hicazkâr Peşrevi
Isfahan Peşrevi
Neva Peşrevi
Bestenigâr Saz Semaisi
Suz-i Dilârâ Saz Semaisi
Ferahfeza Saz Semaisi
Hüseynî Oyun Havası (Çeçen Kızı)
Nihavend Sirto
Nikriz
Sirto